Våra Goalie Camps

Grundutbildning

Du väljer om du vill delta två eller fyra dagar. De två första dagarna fokuserar på B-F-P, Box Control och returkontroll. Detta är vad vi kallar en Grundutbildning. I utbildningen ingår mat och logi (på hårt underlag, medtag madrass, sovsäck etc.)

Vad ingår i grundutbildningen?

 • DIN Målvaktsposition

  Under detta pass arbetar vi främst med din grundposition i målet. Vi kallar det för atletiska ställningar, vi vill att du är aktiv i målet och hela tiden är vad vi kallar ”square” mot bollen. Under detta pass pratar vi också om blickens betydelse i ditt målvaktsspel och hur du kan använda dina ögon under övningar och spelet för att utveckla din förmåga att se bollen på bästa sätt. Till sist går vi även igenom de tre grundförflyttningarna som vi kallar Knee-to-Knee, Pull och Push.

 • Utkast - Det offensiva spelet

  Under detta pass får du lära dig de olika utkastens tekniska grunder samt träna på hur du effektivt använder dem under träning och match.

 • Box Control

  Box Control är förmågan att kunna kontrollera så mycket nät som möjligt vid varje enskild tidpunkt. För att träna på detta använder vi videoanalys med hjälp av surfplattor. Du får grundligt se hur du (från bollens perspektiv) ser ut i målet och vad som händer med din täckyta beroende på position och arbetsställning.

 • Målvaktsfys - Teori & Praktik

  Under detta pass får du testa på olika övningar för att arbeta med din fysik som målvakt. Vi förklarar vad vi tycker är viktigt och hur du kan bli bättre på just de bitarna.

 • Spelet Runt Målet

  Det gäller att ha en tydlig plan för hur du vill agera när motståndarna flyttar bollen kring din målbur. Detta arbetar vi med här. Vart är de viktigaste hoten när bollen rör sig bakom din förlängda mållinje? Hur kommer du på bästa sätt ut från mållinjen när insticken kommer? Hur kan du så snabbt som möjligt stänga till mot stolparna? Detta kommer vi tillsammans fram till!

 • Tuffa Förflyttningar

  När diagonalpassningen eller när motståndarna flyttar bollen snabbt fram och tillbaka kan vi behöva agera med andra förflyttningar en de tre grundteknikerna. Du kan behöva trycka med händer i marken, använda språngteknik, trycka dig över med en slide eller slänga dig. Det lägger vi tid på under detta pass. Vi kollar igenom vilka tekniker som finns och du får känna på olika alternativ för att sedan jobba vidare med det som passar bäst för dig!

Guldutbildning

De två avslutande dagarna fokuserar vi på skräddarsydda övningar och fokus ligger på specifika matchlika situationer. Detta kallar vi för en Guldutbildning. I utbildningen ingår mat och logi (på hårt underlag, medtag madrass, sovsäck etc.)

Vad ingår i guldutbildningen?

 • DIN Målvaktsposition 2.0

  Under detta inledande guldpass så arbetar vi med din specifika grundposition i målet. Hur står/sitter du beroende på bollens position för att ha så goda förutsättningar som möjligt. Vi ser över dina vanligaste förflyttningar och hur du använder dem.

 • Instick

  Ett av de tuffaste momenten för innebandymålvakter är instick. Det avsätter vi ett helt pass för. Instick i yttre, höga och låga slott. Vilken typ av förflyttning passar dig bäst vid de olika? Hur behöver du sitta när avslutet kommer för att ha bästa möjliga chans att rädda samt att kunna agera på eventuell retur?

 • Sidledsförflyttningar

  När motståndarna flyttar bollen i sidled, antingen genom passningar eller genom att driva med bollen så behöver du hitta rätt sätt för just dig att flytta med hotet/hoten. Det får du hjälp med under vår Guldutbildning. Här jobbar vi med ”extraräddningarna”.

 • Teoretisk Inspiration

  Under Golden Camp får du chansen att lyssna på ett föredrag gällande någon del av ditt målvaktsspel. Det kan gälla tekniska, taktiska eller mentala bitar.

 • Box Control 2.0

  Box Control får du lära dig om redan under Basutbildningen, men här tar vi det vidare med mer komplexa och framförallt individualiserade situationer just för ditt målvaktsspel. Hur kan just du täcka så mycket nät som möjligt vid olika spelsituationer?

 • Individanpassat

  Guldutbildningens sista pass skräddarsys helt efter ditt önskemål. Du väljer vilka moment i spelet du vill jobba med och därefter sätter instruktörerna ihop övningar och matchlika situationer utifrån det. Detta är en helt unik chans för dig som målvakt!

Grund
2 dagars grundutbildning
2495:-
Anmälan
Grund + Guld
Få både grund- och guldutbildningen
4250:-
Anmälan
Guld
2 dagars guldutbildning
2495:-
Anmälan

Årets camps 2020

INSTÄLLT

Wallenstamhallen
Idrottsvägen 3, 435 35 Mölnlycke

INSTÄLLT

Åkersberga Sporthall
Hackstavägen 43, 184 31 Åkersberga